X X L Forum

Ky eshte forumi i Tiranes. Duke klikuar ne te nuk do te mbeteni kurre te zhgenjyer.
 
HomeHome  PortalPortal  CalendarCalendar  FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups  RegisterRegister  Log inLog in  

Share | 
 

 Sipermarrje private

Go down 
AuthorMessage
Admin
Admin


Posts : 25
Join date : 2009-09-06

PostSubject: Sipermarrje private   Sun Sep 06, 2009 2:53 pmShkurtimisht fazat e themelimit të nje sipërmarrjeje private:

1. Një ide e mirë për biznes
2. Planifikimi paraprak i veprimtarisë së sipërmarrjes
3. Organizimi i financimit
4. Zgjedhja e formës dhe emrit të sipërmarrjes
5. Spjegimin për sigurimin e lejes për veprimitarinë e sipërmarrjes
6. Njoftimi në regjistrin e tregut dhe në zyrën e tatimeve
7. Sigurimet e rregulluara me ligj
8. Organizimi i kontabilitetit

Kur dëshiron të hapësh një shoqëri tregtare, mendo mirë në se ideja e biznesit është e mirë apo jo. Mendo gjithashtu, në se ke dituri dhe përvojë të mjaftueshme profesionale, si dhe mënyrën e organizimit financiar. Qendra për biznese të reja ofron ndihmë dhe këshilla me anë të këshilltarëve profesionistë, duke filluar qysh nga fillimi i përpunimit të idesë për biznes.

Pas kësaj bëhet përgatitja themelore e planit për veprimtarinë e biznesit, që ka për qëllim të bëjë sqarimin e fitimit dhe suksesit të mundshëm të veprimtarisë së filluar sipërmarrëse. Kjo është në dobi si të vetë sipërmarrësit ashtu edhe të ekspertit i cili ndihmon në vlerësimin e veprimtarisë. Kur kërkoni për ndihmë financiare duhet të keni planifikim të mirë të veprimtarisë së biznesit.

Çështje të tjera që duhet t`i keni parasysh kur të krijoni sipërmarrje janë, për shembull: forma e sipërmarrjes, emri dhe fusha e sipërmarrjes, regjistrimet dhe pagesat zyrtare, organizimi i kontabilitetit si dhe në shoqëri tregtare me përgjegjësi të kufizuar pagesa e aksioneve të kapitalit.

Në zgjedhjen e formës së sipërmarrjes ndër të tjera ndikojnë numri i ortakëve, nevoja e kapitalit, ndarja e përgjegjsisë dhe e marrjes së vendimeve, financimi dhe tatimi. Format e ndryshme të sipërmarrjes në Finlandë janë: titull biznesi, shoqëri tregtare e hapur, shoqëri tregtare komandite, shoqëri tregtare me përgjegjësi të kufizuar dhe shoqëri tregtare kolektive. Në se dëshironi të themeloni një sipërmarrje më të madhe se emri i shoqërisë tregtare atëhere ja vlen të kontaktoni këshilltarin për biznes.
Back to top Go down
View user profile http://xxl-tirana.4umer.net
 
Sipermarrje private
Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» New World Miniatures Private Military Contractor "Pablo"
» Video tour of the private collection of Gustavo A. Burés
» [Private] The search begins.
» Ghostly private messages?
» I bought a flying thingy !

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
X X L Forum :: Your first category :: Forumi i Tiranes-
Jump to: